“Viewline staat voor een tijd waarin mensen het plaatje compleet willen maken, flexibel willen zijn én waarin oog is voor inclusiviteit.”

Nog zeven nachten slapen en dan start het Polyclose event in Gent: het grootste evenement in de BeNeLux op het gebied van raam-, deur- en geveltechniek. Viewline mag dus niet ontbreken. Met Knoed Horck, General Manager van Viewline, blikken we vooruit.


Knoed: “We zijn druk bezig met de voorbereiding voor het event. Zojuist heb ik nog even alle glaswanden gepoetst. We hopen vooral te kunnen laten zien welke verrijking Viewline biedt aan het buitenleven. In samenwerking met onze dealers en eindgebruikers hebben we een heel mooi product gemaakt. Dat vind ik echt gaaf. Het is voor mij daardoor meer dan een reeks glaswanden die je open en dicht kunt schuiven. Viewline staat voor een tijd waarin mensen ‘het plaatje’ compleet willen maken, flexibel willen zijn én waarin oog is voor inclusiviteit.”


Vanaf het eerste moment is Knoed betrokken bij de totstandkoming van Viewline: van prototype tot eindproduct. Enthousiast neemt hij ons mee langs het systeem van Viewline. “Kijk het systeem zorgt ervoor dat je optimaal geniet van buiten, zelfs als je binnen zit. Het gave is dat de panelen heel makkelijk te verschuiven zijn door de soepele rails. Én dat je bovendien kunt kiezen welk paneel je openschuift. Eén, twee, allemaal. Je kunt zo spelen met de ventilatiemogelijkheden en genieten van een optimaal uitzicht over je tuin.” 

Ondertussen schuift Knoed een paar panelen open. “Waar ik ook heel erg tevreden over ben, is de manier waarop je de ruimte onder je overkapping zo goed mogelijk kunt benutten. Doordat je de panelen individueel kunt verplaatsen, houd je ruimte over voor bijvoorbeeld je favoriete kamerplant. Ideaal. En zie hier ook de soepele overgang tussen ‘binnen en buiten’. Dat maakt het zeer gebruiksvriendelijk voor kinderwagens, rolstoelen of rollators.”


Knoed zet een paar stappen naar achteren, neemt een slok van zijn koffie en aanschouwt het geheel. “Viewline kent nog tal van prachtige details, maar als je zo van een afstandje kijkt, vormt het een mooi, strak, stevig en stabiel geheel. Ik hoop vooral dat bezoekers van het Polyclose event enthousiast zijn over het product en het gebruiksgemak.” Op de vraag of hij er klaar voor is? Jazeker! Ik heb er heel veel zin in. Mooi om ons aan de buitenwereld te laten zien.” Dan, na een korte stilte: “Ik hoop alleen niet dat bezoekers met hun neus tegen de glaswand lopen. Het uitzicht is immers zo glashelder.”

Viewline is van 31 augustus tot en met 2 september te bezoeken op het Polyclose event.

Wil je dit bericht delen?