Schoon glas voor een perfect uitzicht in twee stappen

Viewline staat voor optimaal genieten met maximaal behoud van het uitzicht. Op het moment dat de individueel verschuifbare glazen wanden dicht zijn, zie je haast geen verschil. Althans, wanneer de glazen wanden schoon zijn. Hoe zorg je ervoor dat het glas zo schoon mogelijk is met minimale inspanning? We doken daarom in de wonderewereld van schoonmaaktips en zetten ze voor je op een rij. 

Vetvrije vingers

In de basis hebben we natuurlijk volop nagedacht om de inspanning van het schoonmaken zo minimaal mogelijk te maken. Daarom kun je de (schone) glazen wanden dusdanig verschuiven dat je geen vette vingers hoeft achter te laten. Ook is het Viewline systeem voorzien van een ‘loopdeur’. Deze loopdeur is voorzien van een deurklink: geen vette vingers dus. Desondanks ontkom je er niet aan om eens in de zoveel tijd de glazen van jouw Viewline aan te pakken. Zeker wanneer kinderen met hun handen op het glas aanraken.

Stap 1: Het vuil verwijderen

Het glas wordt blootgesteld aan de krachten van de natuur. Daardoor kan er wat vuil, achterblijven op het glas. Het is dan ook zaak om eerst het vuil van het glas te verwijderen. Doe dit door middel van water en een zachte doek, zodat er geen krassen ontstaan. Of gebruik een ontvetter die je maximaal 20 minuten laat intrekken.  

Schone glazen wanden: Ramen wassen met een krant
Stap 2: Een oude krant en sopje voor streeploos resultaat

Als de zon op het glas van je Viewline schijnt wil je geen strepen zien. Logisch. Daarom hebben we dé ultieme ‘grootmoeder tip’ voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement op een ‘fysieke’ krant en schoonmaak azijn*. Zo komt je oude Telegraaf, Volkskrant of NRC nog eens van pas. Waarom een krant eigenlijk? In tegenstelling tot textiel laat een krant weinig pluisjes, het absorbeert vlekken en de inkt laat je glas blinken als nooit te voren. Volg de onderstaande stappen voor een streepvrij en glanzend resultaat.

  • Maak een sopje met azijn en reinig het raam
  • Gebruik vervolgens een trekker.
  • Nu komt de truc: maak een dikke prop van je oude krant. En ga hiermee over het raam.
 
*Helemaal duurzaam? Maak je eigen schoonmaakmiddel

Meng 1 deel azijn met 1 deel water. Doe dit in een plantenspuit of spuitflacon. Hiermee kun je het glas inspuiten. Neem ongeveer 30 minuten de tijd om het te laten intrekken.

 

Maximaal resultaat, minimale inspanning

Het vraagt eens in de zoveel tijd aandacht om de glazen schuifwanden schoon te houden. Maar met deze stappen heb je maximaal resultaat met minimale inspanning. En dankzij grootmoederstip is het ook nog duurzaam, in die zin: dat je een gelezen krant hergebruikt. Als je dit gedaan hebt kun jij weer volop genieten van het uitzicht. Pas overigens wel op dat je niet tegen het glas loopt…

Wil je dit bericht delen?